Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

- ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1941 - 1945 -
Συνέπειες στα Ελληνόπουλα

Τα Ελληνόπαιδα εκκλησιάζονται -
Κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες  δόθηκε ειδική σημασία στην διατήρηση της Ελληνικής Ορθόδοξου Πίστης μας ως μέσο αντίστασης, ειδικά με την σωστή καλλιέργεια της ψυχής των νεαρών Ελλήνων.
- Στην φωτογραφία, Ελληνόπουλα εκκλησιάζονται.


Τα Ελληνόπαιδα μαθαίνουν γράμματα - Διατήρηση Ελληνικής Εκπαίδευσης /
Στην φωτογραφία μαθητές του Δημοτικού παρακολουθούν υπαίθρια μαθήματα Γεωγραφίας κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής της Ελλάδος 1941 - 1945. Το Ελληνικό Σχολείο λειτουργεί σαν εργαλείο μεταλαμπάδευσης της Ελληνικής παιδείας.

Συνέπειες του Πολέμου στα παιδιά - Ορφανοτροφεία
Ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος, η κατοχή, και ο μετέπειτα εμφύλιος στοίχησαν τη ζωή σε περισσότερους από 350.000 Έλληνες. Τα ορφανοτροφεία έγιναν το σπίτι πολλών παιδιών που έχασαν τους γονείς τους.
- Στη φωτογραφία Ελληνόπουλα καθαρίζουν ποτήρια στο Ορφανοτροφείο.


Τα Ελληνόπουλα ρίχνονται στην Βιοπάλη. 
Κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής τα Ελληνόπουλα έμαθαν κάθε τρόπο εξασφάλισης των προς το ζην. Στην φωτογραφία πλανώδιοι πωλητές.


Συνέπειες στα Παιδιά - Πείνα
Η Γερμανική κατοχή της Ελλάδας 1941 - 1945 έφερε πείνα στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί έκλεψαν όλα τα τρόφιμα για τις ανάγκες του Τρίτου Ράιχ και έτσι ο κόσμος υπέφερε, και ειδικά τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες.
Στην φωτογραφία Ελληνόπουλα έξω από ένα ζαχαροπλαστείο λιγουρεύονται τα γλυκά.


Νους Υγιείς Έν Σώματι Υγιεί
Οι αθλοπαιδίες αποτελούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά αποτελούν και μέχρι τις μέρες μας μια υγιεί ενασχόληση που προάγει την υγεία, την σωματική και πνευματική διάπλαση, και προάγει την ευγενή άμυλλα.
- Στην φωτογραφία Ελληνόπαιδα αθλούνται κατά τα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής της Ελλάδας 1941 - 1945.


Τα Ελληνόπαιδα εκκλησιάζονται - 
Κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες  δόθηκε ειδική σημασία στην διατήρηση της Ελληνικής Ορθόδοξου Πίστης μας ως μέσο αντίστασης, ειδικά με την σωστή καλλιέργεια της ψυχής των νεαρών Ελλήνων.
- Στην φωτογραφία, Ελληνόπουλα εκκλησιάζονται.


Γερμανική Κατοχή της Ελλάδας 1941 - 1945: Διανομή Φαγητού
Κατά την πρώτη φάση της Γερμανικής κατοχής μοιράζονταν τρόφιμα σύμφωνα με σύστημα.
- Στην φωτογραφία ένα κορίτσι καθαρίζει ένα μήλο δίπλα από έναν Έλλην στρατιώτη.


Το Αμερικανικό Σχέδιο «Μάρσαλ» για ανακούφιση της Ελλάδας. 
Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εκπόνισαν το Σχέδιο «Μάρσαλ» για ανακούφιση των χωρών που υπέστησν πανωλεθρία κατά την διάρκεια του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Στην φωτογραφία, ένα Ελληνόπουλο ενώ λαμβάνει την βοήθεια που περιελάμβανε είδη ένδυσης, είδη υπόδησης, καθώς επίσης και ξηρά τροφή.


Ο Ασταμάτητος Αγώνας της Ελληνίδας Μάνας /O ρόλος της Ελληνίδας μάνας ήταν και είναι πάντα κεντρικός στη ζωή του Έλληνα. Ειδικά στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής, η Ελληνίδα μάνα στάθηκε αντάξια των περιστάσεων και προσέφερε το μέγιστο των δυνάμεών της στα παιδιά της.
- Στην φωτογραφία μια Ελληνίδα μάνα θηλάζει το μωρό της.


Ο Ασταμάτητος Αγώνας της Ελληνίδας ΜάναςO ρόλος της Ελληνίδας μάνας ήταν και είναι πάντα κεντρικός στη ζωή του Έλληνα. Ειδικά στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής, η Ελληνίδα μάνα στάθηκε αντάξια των περιστάσεων και προσέφερε το μέγιστο των δυνάμεών της στα παιδιά της.
- Στην φωτογραφία μια Ελληνίδα μάνα μαθαίνει γράμματα στο παιδί της κρατώντας το βιβλίο ενώ το παιδί διαβάζει.


Η γιαγιά παραστάτης στο ανάθρεμα των παιδιών
Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής 1941 - 1945 πολλές ήταν οι περιπτώσεις όπου η μάνα έλειπε, είτε για δουλειά, είτε γιατί χάθηκε στον πόλεμο. Η Ελληνίδα γιαγιά αναλάμβανε τότε τον ρόλο της μητέρας στο θρέψιμο των παιδιών.
- Στην φωτογραφία η Ελληνίδα γιαγιά ετοιμάζει φαγητό για τα παιδιά.

agrino.orgGREEK LIBRARY OF SOUTHERN CALIFORNIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου