Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Aπίστευτη ιστορία αγάπης: Ζευγάρι που ερωτεύτηκε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συναντήθηκε ξανά μετά από 71 χρόνια

Συναντήθηκαν τελικά τα δυο πιτσουνάκια ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου. Η  Αγγλίδα και ο Αμερικανός που ερωτεύτηκαν κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου  αγκαλιάστηκαν σφιχτά ύστερα από 71 ολόκληρα χρόνια. Ο  Norwood Thomas, 93 χρονών πέταξε ως την Αδελαΐδα της Αυστραλίας για να ξαναδεί το κορίτσι που ερωτεύτηκε και που σήμερα είναι 88 ετών. 
Η πρώτη κουβέντα που του είπε: “Α χαίρομαι γιατί δεν είσαι οριζοντιωμένος".  “Σφίξε με δυνατά είπε εκείνος…”
Ας δούμε πως βρήκε ο ένας τον άλλον πριν 3 μήνες 
“Ήμουν έξω με έναν φίλο μου, και αμέσως προσέξαμε τις νεαρές κυρίες, την Joyce με μία φίλη της”, είπε οNorwood Thomas. “Κάναμε βόλτα στον Τάμεση μέσα σε βάρκες και μετά πήγαμε για ποτό. Νομίζω την ερωτεύτηκα από το πρώτο λεπτό. Από τη στιγμή που μου χαμογέλασε. Θεέ μου, ήταν τόσο γλυκό κορίτσι”. Οι δυσκολίες όμως για το ζευγάρι δεν άργησαν να έρθουν. Οι δύο ερωτευμένοι αναγκάστηκαν να χωριστούν όταν ο Thomas έφυγε στη Γαλλία για τη Μάχη της Νορμανδίας.
Μετά το τέλος του πολέμου επέστρεψε στις ΗΠΑ και προσπάθησε να έρθει ξανά σε επαφή με την Joyceστέλνοντάς της γράμματα και δώρα. Πέρασαν αρκετοί μήνες και οι δύο νέοι συνέχιζαν να κρατούν επαφή ώσπου ο Durrant, μέσω επιστολής, ζήτησε από την Joyce να γίνει γυναίκα του και να τον ακολουθήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η γυναίκα, όμως, αρνήθηκε και του ράγισε την καρδιά. Η Joyce ήταν νέα και ήθελε να σπουδάσει.Είχε μόλις ξεκινήσει να εκπαιδεύεται ως νοσοκόμα.
“Πληγώθηκα. Κατάλαβα πως η αγάπη της για τη δουλειά της ήταν πιο σημαντική από εμένα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω όμως για να της αλλάξω γνώμη. Οπότε συμβιβάστηκα και έπεισα τον εαυτό μου πως έπρεπε να συνεχίσω τη ζωή μου. Έτσι, παντρεύτηκα τη 'δεύτερή μου επιλογή', μία πολύ όμορφη και ισχυρή γυναίκα, που μου χάρισε τα καλύτερα 56 χρόνια της ζωής μου, μέχρι να πεθάνει το 2001, σε ηλικία 75 ετών από λέμφωμα”, δήλωσε ο γλυκός Thomas.

Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του, o Thomas βρέθηκε να αναπολεί τα νεότερα χρόνια της ζωής του και τον χρόνο που περνούσε με την Durrant. “Πάντα τη σκεφτόμουν. Ποτέ δεν την ξέχασα”. Όπως αποδείχθηκε όμως, ούτε η Joyce είχε ξεχάσει τον πρώτο της έρωτα. Έβαλε τον γιο της να βρει πληροφορίες στο ίντερνετ και τελικά τον πήρε τηλέφωνο. “Tommy, το χαϊδευτικό της για μένα, άκουσα μία φωνή από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, να μου μιλάει. Θεέ μου, δεν είναι δυνατόν”.
Μετά το πρώτο τηλεφώνημα, ακολούθησαν και άλλα, ενώ χάρη στα παιδιά τους, κανόνισαν και μίλησαν μέσω skype, βλέποντας ο ένας το πρόσωπο του άλλου μετά από τόσα χρόνια. Η Joyce, χωρισμένη με ένα παιδί, ξυπνούσε κάθε μέρα με τη φωτογραφία του Thomas, κοιτάζοντάς τον και λέγοντάς του καλημέρα.

“Ήταν η Θεά μου από την πρώτη στιγμή και ποτέ δεν έπαψε να είναι”. “Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν τη δω; Λοιπόν, θα της δώσω μια αγκαλιά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου