Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Πικραμένος ο Κωνσταντίνου: Ποιοι με έκοψαν απ' τον ελληνικό κινηματογράφο


Ο αγαπημένος ηθοποιός εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι κάποια στιγμή «τον έκοψαν» από τον ελληνικό κινηματογράφο.
pikramenos-o-kwnstantinou-poioi-ton-ekopsan-ap-ton-elliniko-kinimatografo


Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Τον αγαπήσαμε μέσα από τις κλασσικές ελληνικές ταινίες που έγραψαν ιστορία και δεν χορταίνουμε να τις βλέπουμε ξανά και ξανά. 
Παράλληλα, συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.
Σε συνέντευξή του στο «Λοιπόν» ο ίδιος αποκαλύπτει ότι δεν βλέπει πλέον τις ταινίες του γιατί τις ξέρει πολύ καλά, και εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι κάποια στιγμή «τον έκοψαν» από τον κινηματογράφο.
«Είχα την τύχη να παίξω λίγες ταινίες, αλλά πάρα πολύ ωραίες που έμειναν κλασικές. “Ξύπνα Βασίλη”, “Καλωσήρθε το δολάριο”, “Γάμος αλά ελληνικά”. Ποια να πάρω; Είμαι πολύ τυχερός γιατί δεν …καταναλώθηκα. Πολλοί συνάδελφοι έπαιξαν 150, 180 ταινίες, εγώ σταμάτησα εγκαίρως τον κινηματογράφο, με… σταματήσανε μάλλον»,ανέφερε.
Τι εννοούσε με τη φράση «με σταμάτησαν»;
«Εκείνη την εποχή το είδος του κωμικού ηθοποιού έπρεπε να είναι γνωστό, επικεντρωμένο. Ο κόσμος πήγαινε να δει τον Βέγγο και ήξερε τι πάει να δει, τι θα κάνει ο Βέγγος. Σ’ εμένα δεν ήξερε τι θα δει, αυτό όμως δεν ήταν καλό εμπορικό στοιχείο. Ήθελε να είσαι ο συγκεκριμένος ψηλός – κουτός και να παίζεις σε όλες τις ταινίες τον ψηλό – κουτό, όπως ο Γκιωνάκης ήταν μονίμως ο χαζούλης.
Αυτό που έκανα εγώ εμπορικά δεν έφερνε λεφτά, γιατί ήταν 
η μόδα να έχεις μια ταμπέλα. Αυτός ήταν ο λόγος που κάποια στιγμή σταμάτησαν να με παίρνουν σε ταινίες. Δεν θεωρούμουν ότι ήμουν το εμπορικό στοιχείο. Έτσι, σταμάτησα εγκαίρως, έκανα 15 ταινίες όλες κι όλες, αλλά κατάφεραν να μείνουν στην Ιστορία και αναγνωρίστηκαν. Έκανα και μερικές οι οποίες δεν ήταν αξιόλογες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου