Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Παλιές διαφημίσεις με ηθοποιούς .Οι χαριτωμένες, όμορφες κυρίες και οι αγαπημένοι κύριοι της ελληνικής σκηνής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης πρωταγωνιστές στην έντυπη, την κινηματογραφική και την τηλεοπτική διαφήμιση.
Η διαφήμιση πήρε σάρκα και οστά από το 1950 και μετά, μέσα από τα έντυπα της εποχής με πρωταγωνιστές τα πολύ αγαπημένα πρόσωπα των καλλιτεχνών της εποχής.

Η διαφήμιση με τη λάμψη του κινηματογράφου .

Ζωή Λάσκαρη.
Την χρυσή εποχή του κινηματογράφου η κα Λάσκαρη ήταν η ξανθιά κούκλα που έπινε κρασί και διαφήμιζε γνωστή ελληνική φίρμα κρασιών.

Νόρα Βαλσάμη 
Ένα γλυκό χαμόγελο, δυο καταγάλανα μάτια και μια απαστράπτουσα Νόρα Βαλσάμη διαφημίζει την ελληνική μπύρα της εποχής.


Ντίνα Τριάντη 

Η μούσα των «απορρυπαντικών». Οι νοικοκυρές βέβαια έπλεναν στο χέρι και το μήνυμα που ήθελε να περάσει η διαφήμιση ήταν ότι η συγκεκριμένη σκόνη απορρυπαντικού ήταν η πρώτη που πρόσεχε την ομορφιά των χεριών. Η Ντίνα Τριάντη επιστρατεύτηκε ως η γυναίκα που διέθετε τα ωραιότερα χέρια, αφού χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη μάρκα απορρυπαντικού.

Μαίρη Χρονοπούλου 

Γυναικάρα με βιζόν η Μαίρη, πρωταγωνίστρια πολλών μιούζικαλ, πρότυπο κομψότητας επιλέχθηκε να διαφημίσει τότε τις καλύτερες και ονομαστές γούνες της εποχής. Και βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα η Τζένη Καρέζη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Τζένη Καρέζη 
Η Τζένη Καρέζη, διαφήμισε έπιπλα κουζίνας, εισαγόμενα από γερμανική εταιρία. Η ίδια έλεγε στη διαφήμιση: για μένα ένα καλό έπιπλο είναι έργο τέχνης.


Αλίκη Βουγιουκλάκη 

Η εθνική μας star είχε στο ενεργητικό της τις περισσότερες έντυπες αλλά και τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές διαφημίσεις από όλους τους συναδέλφους της. Διαφήμισε γνωστή ελληνική καπνοβιομηχανία τσιγάρων, αλλά και αυτοκίνητα μεγάλης βιομηχανίας που υπάρχει ακόμα και σήμερα.
Επίσης σε διαφημίσεις βρίσκουμε και τους: Ντίνο Ηλιόπουλο να διαφημίζει κοστούμια, τον Γιώργο Πάντζα να διαφημίζει και αυτός μπύρα, τη Βίκυ Βανίτα να διαφημίζει καφέ, την Άννα Φόνσου να διαφημίζει σαμπουάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου