Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Και ενώ το Κομματικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει στην πρώτη σελίδα...


...τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για τη διαμορφωθείσα κατάσταση είναι αποκαλυπτικά. Αρκετές επιχειρήσεις δίνουν έμφαση πλέον στη σύναψη συμβάσεων μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, φροντίζοντας παράλληλα να αντικαθιστούν το «παλαιό» (και ακριβό) προσωπικό με «νέο» (και φθηνό). Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου το 50% των συμβάσεων ήταν τέτοιας μορφής. Μεγάλοι χαμένοι οι εργαζόμενοι, ηλικίας έως και 29 ετών, οι οποίοι καλούνται να εργαστούν με ελαστικό ωράριο και με αποδοχές που δεν ανταποκρίνονται στον χρόνο και τον κόπο που αφιερώνουν καθημερινά.

Παράλληλα, αρκετοί εργαζόμενοι άνω των 30 ετών βρίσκονται ανά πάσα στιγμή αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, καθώς αρκετές εταιρείες περιμένουν τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το φθινόπωρο (στην κορυφή της ατζέντας τα εργασιακά) προκειμένου να δουν αν θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις με το λιγότερο δυνατό κόστος.


http://www.zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Όση αξιοπιστία είχε η Πράντα στη Ρωσία, τόση και περισσότερη έχει η Αυγή εδώ. Αλλά είπαμε το "καθεστώς" χτίζεται μεθοδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή