Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Να και οι κολεκτίβες του ΣΥΡΙΖΑ !Δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή

Σάλος από τη δήλωση Καφαντάρη πως το «είμαι αφεντικό του εαυτού μου» τέλειωσε!
Ερωτηθείσα για το πώς θα λειτουργήσουν τα λεγόμενά της, πρόσθεσε πως: 

«θα το δείτε όταν θα έρθει το νέο νομοσχέδιο που θα αφορά την κοινωνική.οικονομία»

«Η εποχή του εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού του έχει τελειώσει και ίσως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, καλεσμένη στο Kontra.

Μιλώντας, σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε ότι πρέπει να πάμε σε καινούργιες μορφές, όπως οι συνεταιριστικές μορφές, σε μια κοινωνική οικονομία με καινούργια υγιή βάση. «Πρέπει να βρούμε νέες μορφές συνεργατικότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, «οι μικρομεσαίοι πρέπει να συνεταιρισθούν, να κάνουν μια επιχείρηση από κοινού. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αρχίσει να καλλιεργείται», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για το πώς θα λειτουργήσει πρόσθεσε δε πως: «θα το δείτε όταν θα έρθει το νέο νομοσχέδιο που θα αφορά την κοινωνική.οικονομία».
http://www.protothema.gr

Σχόλιο :

Η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών "ΕΣΣΔ"  υπήρξε το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στην παγκόσμια ιστορία. Κατά τον Μαρξ η μετάβαση  στον ολοκληρωμένο κομμουνισμό  περιλαμβάνει  μια  περίοδο  μισού κράτους  που  να  τείνει προς την εξαφάνιση της ατομικής ιδιοκτησίας  στην υπηρεσία της εργατικής τάξης . 
Τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, θα πάρει σταδιακά, 
η συλλογική διαχείριση με αρχικές μορφές την συνεταιριστική ιδιοκτησία
 (οι λεγόμενες κολεκτίβες) και την κρατική ιδιοκτησία (όσον αφορά τους βασικούς τομείς της οικονομίας όπως είναι η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, κλπ).
 (από ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

2 σχόλια:

  1. Μήπως θυμάσαι τί, από την πρώτη στιγμή που μας κάθησαν στο σβέρκο, έλεγα και έγραφα. Τέτοιες δηλώσεις -και στη συνέχεια πράξεις- όσο εδραιώνεται το καθεστώς θα πληθαίνουν. Τουλάχιστον οι πιό παλιοί, ας το πάρουμε απόφαση και ας μην εκπλησσόμεθα. Game is over!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέξανδρε έμεινα κάγκελο όταν άκουσα αυτή την κυρία !
    Τώρα οι ξένοι επενδυτές ούτε για διακοπές δεν θα έρχονται !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή