Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

ΣΥΡΙΖΑ...για πάντα !

Με τον ΣΥΡΙΖΑ....ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

5/8/2016

  "Στις τέσσερις χθες το απόγευμα Σεϊσίδης και Σακκάς “έπεσαν” σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ

- Επέβαιναν σε κλεμμένο ΙΧ και προσπάθησαν να διαφύγουν
- Μετά από καταδίωξη εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν με τα πόδια
- Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς

Έναπραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στη Σπάρτη για τη σύλληψη των δυο καταζητούμενων, του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά.
Η σύλληψή τους αποδεικνύεται τυχαία. Οι δυο καταζητούμενοι επέβαιναν σε κλεμένο αυτοκίνητο και “έπεσαν” σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ.
Προσπάθησαν να διαφύγουν κάνοντας αναστροφή, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι δράστες εγκλωβίστηκαν κοντά στο ΚΤΕΛ της πόλης, προσπάθησαν εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό τους να διαφύγουν τρέχοντας, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν."
Ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη συμμορία των λεγόμενων “ληστών με τα μαύρα” και καταζητείται από την αστυνομία επί δέκα χρόνια. Ο Μάριος Σεϊσίδης μαζί με τον αδελφό του Σίμο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη είχαν επικηρυχθεί με 600.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον επτά ληστείες με λεία περίπου 700.000 ευρώ από το 2002 ως το 2006.
O Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί μετά τον εντοπισμό γιάφκας της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο ο ίδιος δεν παραδέχεται τη συμμετοχή του στην οργάνωση. Ο Σακκάς είχε εξαφανιστεί μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του.
Ο Κώστας Σακκάς, μετά τη σύλληψή του, τον Ιούνιο του 2013 ο Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας και μετά από 14 μέρες οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Στις 11 Ιουλίου το Συμβούλιο εφετών, αποφάσισε την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους, έπρεπε να παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου του 2014 στο Α.Τ. Καμινίων, δεν το έκανε και από τότε αναζητούνταν. Μια εβδομάδα αργότερα “εμφανίστηκε” με επιστολή του στο Indymedia όπου δήλωνε πως δεν έχει σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση.
http://www.newsit.gr

Με τον ΣΥΡΙΖΑ...ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
26/6/2013


ΣΥΡΙΖΑ: Η συνέχιση της κράτησης του Κ. Σακκά εκθέτει τη χώρα

Πόλεμος ανακοινώσεων της ΝΔ με την αξιωματική αντιπολίτευση
ΣΥΡΙΖΑ: Η συνέχιση της κράτησης του Κ. Σακκά εκθέτει τη χώραΠόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά το ζήτημα της προφυλάκισης του Κωνσταντίνου Σακκά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο Κ. Σακκάς παραμένει προφυλακισμένος από τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά την απόρριψη των «αντιρρήσεών» του από το Συμβούλιο Εφετών κινδυνεύει να μείνει προφυλακισμένος ως τον Δεκέμβριο του 2013.
«Το δίκαιο του εχθρού και η υποκατάσταση της δικαστικής συνείδησης από την ανάγκη και τη σκοπιμότητα πλήττουν ανεπανόρθωτα τη σχέση της Δικαιοσύνης με τον πολίτη, ενώ εκθέτουν και τη χώρα διεθνώς», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αναλυτικά όσα σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

«O Kωνσταντίνος Σακκάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις 4.12.2010. Το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει.  Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και την 5.4.2012 προφυλακίστηκε εκ νέου.  Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με το άρθρο 288 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε, ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με το υπʼ αριθ. 978/2013 βούλευμά του, αποφάσισε την παράνομη (σύμφωνα με το άρθρο 288 ΚΠΔ) και αντισυνταγματική (σύμφωνα με το αρ. 6, παρ. 4) παράταση της προφυλάκισής του για έξι ακόμα μήνες, πέραν δηλαδή του ρητώς προβλεπόμενου στην ως άνω διάταξη 12μήνου, οπότε κινδυνεύει να μείνει 3 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί. 

Ο Κωνσταντίνος Σακκάς είναι απεργός πείνας και νοσηλεύεται ήδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά. Σήμερα υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης, αφού οι αντιρρήσεις που είχε προηγουμένως καταθέσει, ως προς τη δικονομική ορθότητα της παράνομης αυτής απόφασης απορρίφθηκαν, μειοψηφούντος ενός δικαστή. 

Η  παράνομη προσωρινή κράτησή του Κ. Σακκά είναι άλλη μια περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας που τη ζοφερή αυτή περίοδο απολαμβάνει όχι μόνο της ανοχής, αλλά και της εγκρίσεως της παρά τo Σύνταγμα εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης. 

Το δίκαιο του εχθρού και η υποκατάσταση της δικαστικής συνείδησης από την ανάγκη και τη σκοπιμότητα πλήττουν ανεπανόρθωτα τη σχέση της Δικαιοσύνης με τον πολίτη, ενώ εκθέτουν και τη χώρα διεθνώς, καθώς η παράταση της κράτησης συνιστά ευθεία παραβίαση της ΕΣΔΑ.

Καλούμε τους έλληνες δικαστές να μη χάσουν τη μάχη που δίνουν με τον εαυτό τους για την τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του δικαιϊκού μας συστήματος.

ΥΓ: Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος, την οποία δεν μπορεί να κατανοήσει η ακροδεξιά του κ. Σαμαρά». 
Η απάντηση από τη Λεωφόρο Συγγρού ήρθε σχεδόν ακαριαία: «Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μαθήματα Δημοκρατίας και τις υποδείξεις στη Δικαιοσύνη για προστασία κατηγορουμένων για τρομοκρατία.
Ας σεβαστεί, έστω και για μία φορά, τους θεσμούς και ας πάψει να υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία».
http://www.tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου