Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο "κούρεμα" σε επικουρικές συντάξεις και μερίσματα !


-Για θυμήσου ρε γυναίκα !!!!!
Εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"

Δημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα για τη σημερινή διαδήλωση ενάντια στον προϋπολογισμό............

Να διαδηλώσουν ενάντια στον προϋπολογισμό και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση Σαμαρά, καλεί τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση των συνδικάτων, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Κυριακή, στις 6 το απόγευμα
Να διαδηλώσουν ενάντια στον προϋπολογισμό και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση Σαμαρά, καλεί τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση των συνδικάτων, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως ο προϋπολογισμός που έχει καταθέσει για το 2015 η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει την ακραία λιτότητα, υπογραμμίζει πως τα επερχόμενα μέτρα θα καταστρέψουν την κοινωνία και καλεί σε άμεση προοδευτική ανατροπή.
Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως συνιστά «τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία και οικονομία», χαρακτηρίζοντας τον ως «βάρβαρο». «Ο μνημονιακός προϋπολογισμός του 2015 σηματοδοτεί την έκτη χρονιά λιτότητας, συνεχίζοντας την άγρια φοροεπιδρομή και 'πετσοκόβοντας' περαιτέρω μισθούς, συντάξεις και δημόσιες δαπάνες σε κοινωνικά κρίσιμους τομείς» επισημαίνει το κόμμα.
Σημειώνει ακόμα πως θα έχουμε συγκεκριμένα νέους φόρους 1,4 δισ. ευρώ και μείωση κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ στα συνολικά έξοδα του κράτους για να πιάσει η κυβέρνηση τους «προκρούστειους» μνημονιακούς στόχους. «Το αποτέλεσμα θα είναι δραστικές μειώσεις στην επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων και συνεπώς των συντάξεων, καθώς και μειώσεις στην επιχορήγηση των νοσοκομείων και του κράτους πρόνοιας και νέες μειώσεις στους μισθούς, την ίδια στιγμή που νέο κύμα φόρων θα πλήξει βάναυσα νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναλύοντας τις επιπτώσεις του προϋπολογισμού.

Αλέξης Τσίπρας: Δημοκρατική διέξοδος από τον μνημονιακό μονόδρομο

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο 25ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε δέσμη προτάσεων και προοδευτικών διαρθρωτικών αλλαγών, με στόχο «μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανάπτυξη». Εξάλλου, κατά την επίσκεψή του στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ΔΟΕ), στη Γενεύη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως τα μέτρα που ζητεί η τρόικα «είναι έξω από τις θεμελιώδεις αρχές του ΔΟΕ και από όλα όσα είναι διεθνώς αποδεκτά για τις εργασιακές σχέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου