Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Η συγκλονιστική ιστορία ενός έρωτα & ενός χαμένου παιδιού


Στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και με ένα κοινωνικό υπόβαθρο απόλυτης συντήρησης γεννήθηκαν πολλές δραματικές ιστορίες έρωτα και εγκατάλειψης.

i-sugklonistiki-istoria-enos-erwta--enos-xamenou-paidiou

Στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και με ένα κοινωνικό υπόβαθρο απόλυτης συντήρησης γεννήθηκαν πολλές δραματικές ιστορίες έρωτα και εγκατάλειψης. Μια τέτοια αναδεικνύει η εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη ψάχνοντας τα ίχνη ενός 70χρονου άνδρα.

Καρπός ενός έρωτα εκτός γάμου που δόθηκε χωρίς υιοθεσία.
Πατέρας ένας σημαντικός άνδρας που διηύθυνε την μεταξοβιομηχανία «Μεταξοβιομηχανία Καλαμών Αριστείδης Χριστόπουλος Α.Ε. Η έδρα της εταιρείας μέχρι το 1932 ήταν στην Καλαμάτα και μετά μέχρι το 1957 στην Αθήνα στην περιοχή Αιγάλεω.
Μητέρα μια απλή εργάτρια στο εργοστάσιο του. Ο έρωτας άνθησε και μαζί ήρθε ένα παιδί εκτός γάμου που τα αδέλφια της θεωρούσαν αδιανόητο να κρατήσει. Το παιδί βαπτίστηκε Ιωάννης  και δόθηκε  σε οικογένεια Ιταλού βιομηχάνου ζυμαρικών χωρίς επίσημη πράξη υιοθεσίας.


Και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.
Ο πατέρας Γεώργιος Χριστόπουλος του Αριστείδη και της Μαρίας που γεννήθηκε στην Οιχαλία Μεσσηνίας και η μητέρα Ειρήνη Χριστοπούλου του Αποστόλου και της Καλλιόπης Μάλλη από την Καλαμάτα τελικά παντρεύτηκαν. Και άρχισαν μια αγωνιώδη αναζήτηση του πρωτότοκου γιου τους που αποχωρίστηκαν λόγω των κοινωνικών συμβάσεων.
Ταξίδευσαν πολλές φορές στην Ιταλία να βρουν το γιο τους. Μάταια. 'Εφυγαν από τη ζωή χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.
Τις έρευνες συνεχίζει χρόνια τώρα ο δεύτερος γιος τους που γεννήθηκε το 1951.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει ο 65χρονος Αριστείδης Χριστόπουλος, ο αγνοούμενος αδελφός του πρέπει να είναι σήμερα πάνω από 70 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου