Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Νέα εφημερίδα από την Κυριακή στα μανταλάκια ...

Ποιοι στελεχώνουν την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου»

Ολα τα ονόματα επιτελών και ρεπόρτερ - Ο ΔΟΛ μετακόμισε στον Πειραιά 

Ξεκίνησαν τα πρώτα διαφημιστικά σποτ της νέας ημερήσιας εφημερίδας του ομίλου του Γιάννη Κουρτάκη. Το πρώτο φύλλο της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Τύπου» θα είναι πολυσέλιδο και θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 19 Μαρτίου υπό την γενική διεύθυνση του Χρίστου Μουλίνου.
Στο επιτελικό team της υπό έκδοση εφηµερίδας συµµετέχουν και οι Ανδρέας Λιόσης, Αµαλία Βεβελάκη (αποχώρησαν αμφότεροι από το συγκρότημα Φιλιππάκη), Κώστας Μουρδουκούτας (επί χρόνια στέλεχος σε «Ελ. Τύπο» και «Εθνος») και Αντώνης Πρέκας.
Σε ρόλο σύμβουλου έκδοσης στη νέα εφημερίδα οι Νίκος Σίµος, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Μενέλαος Τασιόπουλος που παράλληλα µε τον επιτελικό τους ρόλο θα αρθρογραφούν σχεδόν καθηµερινά στην εφημερίδα.
Στη συντακτική ομάδα περιλαμβάνονται..
ο Γιώργος Παπαχρήστος (αποχώρησε από «Τα Νέα») που με ένα δισέλιδο θα διαµορφώνει, λέει, την πολιτική ατζέντα καθώς και ο Ηλίας Κανέλλης (επίσης αποχώρησε από «Τα Νέα») που θα αρθρογραφεί καθηµερινά ενώ θα επιµελείται και του ενθέτου της κυριακάτικης έκδοσης «Ελεύθερο Πνεύµα», µε υπογραφές πανεπιστηµιακών και λογοτεχνών (φυσικά όλα αυτά θυμίζουν ολίγον ή πολύ από ΔΟΛ).
Επίσης στην ομάδα της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Τύπου» συμμετέχουν και οι εξής εργαζόμενοι που επίσης έχουν αποχωρήσει από τα Μέσα του ΔΟΛ:
Η σκιτσογράφος Εφη Ξένου (από τα «Νέα»), ο Γιάννης Κούρτης (πρώην art director των «Νέων»), ο πολιτικός συντάκτης Αρης Ραβανός επιφορτισμένος για το ρεπορτάζ της ΝΔ («Βήµα»), η Αγγελική Καραγεώργου («Νέα») που θα καλύπτει την Κεντροαριστερά, η Μάρνυ Παπαµατθαίου («Βήµα») που θα καλύπτει το ρεπορτάζ Παιδείας και η Ελενα Φυντανίδου (από το «Βήµα») για το ρεπορτάζ Υγείας.
Επίσης από τον ΔΟΛ: ο Θοδωρής Λαΐνας («Βήµα») θα γράφει για Επιστήµη και Τεχνολογία ενώ ο  Βαγγέλης Κιούσης θα καλύπτει ό,τι αφορά το χώρο του αυτοκινήτου. Επίσης ο Σάκης ∆ηµητρακόπουλος (από το «Βήµα») στο πολιτιστικό
Ως γνωστόν, στο πολιτικό επικεφαλής θα είναι ο Λάµπρος Καλαρρύτης και θα έχει µαζί του και τη Μαρία Νταλιάνη (επί πολλά χρόνια στον ∆ΟΛ), τον Γ. Λυκουρέντζο, τον Γ. Κατσίγιαννη, τον Γιάννη Χρηστάκο και τον Γιώργο Ευθυµίου  (από τον «Ελεύθερο Τύπο»).

Από το Mega, «δημοκρατία» κλπ

Στο δυναμικό της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου», που η διανομή της θα γίνεται από το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ, εντάσσονται επίσης:
Η αστυνοµική ρεπόρτερ Μίνα Καραµήτρου (από το Mega) ενώ η Κλειώ Νικολάου (επίσης από το Μega) έχει ενταχθεί ήδη στο τµήµα των ∆ιεθνών, όπου, υπό την αρχισυνταξία της Μυρτώς Μπούτση, βρίσκεται επίσης η Νατάσα Παυλοπούλου, που έφυγε από τον «Ελεύθερο Τύπο».
Στη σύνταξη ύλης, ο Θόδωρος Ψυχογιός (από τη «∆ηµοκρατία»), ο Ζάχος Μουλίνος, ο Μίλτος Τσεκούρας και ο Ν. Βελετάκος.
Το οικονομικό τμήμα υπό την αρχισυνταξία του Κώστα Τσαχάκη, πλαισιώνουν ο Γιώργος Παππούς και η Σοφία ∆ήµτσα (και οι δύο από το Mega), µαζί µε τον προερχόµενο από το «Εθνος» Χρήστο Κολώνα, τον Θ. Βγενή, την Κορίνα Σαµάρκου, τη Μ. Πρωτονοταρίου και τον Γ. ∆ασκαλόπουλο.
Αρχισυντάκτρια στο ρεπορτάζ είναι η Ελένη Ευαγγελοδήµου (μεχρι πρότινος στον όμιλο Φιλιππάκη), η οποία θα έχει στο team της τη δικαστική συντάκτρια Βάσω Παλαιού και τους ∆ήµητρα Αθανασοπούλου, Κ. Καντούνη και Αγγελο Σκόρδα. Μαζί τους, ο Ν. Νικόλιζας και η Ιλεάνα Πετρίδη µε την Κωνσταντίνα Γαρνέλη για την κριτική και την παρουσίαση των τηλεοπτικών προγραµµάτων.
Στον Πολιτισµό, η Κατερίνα Ανέστη (επικεφαλής) µε τους ∆ηµητρακόπουλο και ∆ιονύση Μαρίνο.
Στο Αθλητικό, ο Γιώργος Μανιάτης, µαζί µε τους Τάσο Τσόλκα, Σταύρο Γεωργακόπουλο, ∆ηµήτρη Ζώρζο και Νότα Μουστάκα.

YΓ Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό που θα στεγαστούν οριστικά τα γραφεία της νέας εφημερίδας το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δεν χωράνε στην Ιάσονος στον Πειραιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου